Trump roept op tot eenheid na protest Boston

BOSTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag een demonstratie in Boston tegen de gebeurtenissen in Charlottesville aangegrepen om opnieuw op te roepen tot eenheid.

In een reeks berichten op Twitter meldde hij dat protesten soms nodig zijn om het land bijeen te brengen. ,,Ik wil de vele demonstranten in Boston toejuichen die zich uitspreken tegen haat en onverdraagzaamheid. Ons land zal spoedig weer een eenheid vormen'', liet hij weten. Een uur voor de bijeenkomsten berichtte Trump nog dat er volgens hem veel provocateurs tegen de politie op de been leken te zijn.

In Boston kwamen ongeveer 40.000 demonstranten bijeen. Er werden 27 aanhoudingen verricht. Politiecommissaris William Evans wilde daar niet te zwaar aan tillen. ,,Er waren enkele confrontaties'', zei hij. ,,Maar 99,9 procent van de mensen kwam hier met de juiste bedoelingen.''

Trump ligt onder vuur voor zijn opmerkingen dat het geweld in Charlottesville vorige week ,,beide zijden'' te verwijten viel, nadat een extreemrechtse demonstrant met zijn auto op tegendemonstranten inreed. Daarbij viel een dode en raakten tientallen gewonden.

0 Reacties Doe mee met de discussie →