Twijfels bij Guardiola om keeper Ederson

ROTTERDAM (ANP) - Pep Guardiola zit in de aanloop naar de openingswedstrijd in de Champions League tegen Feyenoord met een vraagstuk. De Spaanse manager van Manchester City moet beslissen of hij doelman Ederson direct weer onder de lat posteert, vier dagen nadat de Braziliaan het hoog geheven been van Liverpool-aanvaller Sadio Mané vol in zijn gezicht had gekregen.

Een indrukwekkende hoeveelheid hechtingen was nodig om de wond te dichten. Ederson trainde dinsdag met hoofdbescherming. ,,Ik moet met hem praten om te horen of hij kan spelen'', zei Guardiola over zijn nummer één. ,,Bij de training kreeg hij drie of vier hoge ballen en daar ging hij al weer zonder angst naartoe.'' Met Claudio Bravo heeft Guardiola een ervaren vervanger achter de hand.

De zo blessuregevoelige Vincent Kompany ontbreekt vanwege kuitklachten. Voor Yaya Touré is geen plaats in de selectie. ,,Hij weet waarom'', zei Guardiola. ,,Yaya was afgelopen seizoen heel belangrijk, van de zes spelers met een aflopend contract is alleen hij gebleven. Het hangt van hem zelf af wanneer hij weer gaat voetballen.''

0 Reacties Doe mee met de discussie →