Verdacht pakketje Groningen is nepexplosief

GRONINGEN (ANP) – Het verdachte pakketje dat onder een auto hing die bij een kantorencomplex aan de Van Elmptstraat in Groningen stond geparkeerd, was een nepexplosief. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben het pakketje maandagavond na lang onderzoek ontmanteld. ,,Het ging om een ondoorzichtige plastic doos die alle kenmerken had van een explosief'', aldus een woordvoerder van de politie.

De eigenaresse ontdekte het pakje maandagochtend en schakelde de politie in, die na een eerste inspectie de EOD inschakelde. De EOD had zes uur nodig om te achterhalen wat het was. De recherche gaat nu onderzoeken wat er precies in het pakketje zat. Ook moet duidelijk worden wie het pakje onder de auto heeft geplakt en waarom dat was.

De politie heeft gesproken met de eigenaresse van de auto, maar doet daar geen mededelingen over. In het kantorencomplex zitten meerdere bedrijven, waaronder een rechtsbijstandskantoor, een notaris en een incassobureau.

Gedurende het onderzoek werd de omgeving in een straal van 100 meter rondom de auto ontruimd en afgezet. Ongeveer 350 medewerkers van het kantorencomplex moesten hun werkplek verlaten. Ook werd een deel van de N7 tussen Groningen en Hoogezand urenlang in beide richtingen afgesloten.