Verdachten steekpartij Almere voorgeleid

ALMERE (ANP) - De twee vijftienjarige jongens die worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij op leeftijdsgenoot Shaqil uit Almere worden vrijdag voorgeleid. Dan moet de rechter-commissaris besluiten of de twee tieners langer vast blijven zitten.

Beide verdachten komen uit Almere. Over toedracht en het motief is nog niets bekend. Of slachtoffer en verdachten elkaar kenden is niet duidelijk.

De vijftienjarige Shaqil uit Almere kwam dinsdagavond om het leven bij een steekpartij op het Pirellipad. Woensdag, bijna een volle dag na steekpartij, werd er dicht bij de plek van het incident een mes gevonden. De politie onderzoekt nog of dit het wapen is waarmee de jongen werd doodgestoken.

Het Stad College in Almere heeft een lokaal ingericht als herdenkingsplek voor Shaqil. ,,Het opvangen van geschokte leerlingen en docenten heeft onze eerste prioriteit", zegt directeur Sandra van Rijnbach van deze vmbo-school, waar techniek, zorg en ICT wordt onderwezen.

Leerlingen en docenten kunnen in het lokaal hun herinneringen kwijt. ,,Deze bijdragen willen we bundelen in een boek en later aan de ouders van deze leerling aanbieden als troost en aandenken aan hem", zegt Van Rijnbach.

0 Reacties Doe mee met de discussie →