Vettel grijpt de macht in Zuid-Korea

YEONGAM (ANP) - Sebastian Vettel heeft zondag de macht gegrepen in de Formule 1. De Duitse wereldkampioen van Red Bull stootte door een vlekkeloze overwinning in de Grand Prix van Zuid-Korea FernandoAlonso van Ferrari van de koppositie in het klassement. De Spanjaard leverde door zijn derde plaats op het circuit van Yeongam te veel punten in. De Australiër Mark Webber finishte als tweede.

Met ouderwetse dominantie stuurde Vettel zijn bolide naar de winst in Zuid-Korea. Hij passeerde teamgenoot Webber direct na de start en bleek vervolgens te snel voor iedereen. Alonso kon weinig anders doen dan de schade zo veel mogelijk beperken.

De kopman van Ferrari ging vijf races geleden nog riant aan de leiding in het WK, maar door twee uitvalbeurten en de wederopstanding van Vettel, die de laatste drie GP's won, is hij naar de tweede plaats verdrongen. Hij staat 6 punten achter met nog vier races te gaan in dit seizoen.

Jenson Button haakte definitief af in de titelstrijd. De Britse coureur van McLaren kreeg in het begin van de race een tik van de Japanner Kamui Kobayashi (Sauber) en viel uit met een kapot voorwiel.