Vraagtekens rondom verklaring Jansen Steur

UTRECHT (ANP) – Medische organisaties tasten in het duister over de verklaring van geen bezwaar die de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur zou hebben gehad. Het Duitse ziekenhuis waar hij tot afgelopen weekend werkte, meldde maandag dat de arts een Nederlandse verklaring van goed gedrag had, compleet met beëdigde Duitse vertaling.

De landelijke artsenfederatie KNMG zegt ook erg benieuwd te zijn naar de mogelijke verklaring van Jansen Steur. ,,Een paar jaar geleden is er door de Europese Commissie een gedragscode opgesteld wat binnen lidstaten aan documenten van een arts mag worden gevraagd. Als bijvoorbeeld een Duitse arts in Nederland komt werken, wordt om zijn originele diploma en een bewijs van geldige registratie als arts gevraagd.

In die registratie staat dat de arts in zijn of haar land van herkomst zijn beroep mag uitoefenen’’, aldus een woordvoerster van de KNMG. Die registratie moet actueel zijn, dus niet ouder dan drie maanden ,,Ik vermoed dat in Duitsland om dezelfde documenten is gevraagd aan Jansen Steur, maar dat is gissen.’’