Weinig beweging op effectenbeurzen VS

NEW YORK (ANP) - Beleggers in New York deden het donderdag rustig aan na de stevige opmars op de eerste handelsdag van het jaar. De belangrijkste graadmeters schommelden in de middaghandel rond de slotstanden van woensdag.

De leidende Dow-Jonesindex stond nagenoeg onveranderd op 12.418 punten. De breder samengestelde S&P 500 en de technologiegraadmeter Nasdaq tegen allebei 0,1 procent tot respectievelijk 1464 en 3114 punten.

De autofabrikanten General Motors en Ford stegen 0,7 en 0,4 procent. De twee bedrijven hebben het afgelopen jaar positief afgesloten met beter dan verwachte verkoopcijfers over de maand december.

Voorbeurs bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in december sterker dan verwacht is gegroeid. Volgens salarisstrookverwerker ADP kwamen er vorige maand 215.000 banen bij, terwijl was gerekend op 140.000 banen.

Beleggers wachten nog op de notulen van de decembervergadering van het bestuur van de Federal Reserve (Fed), het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten. Die kunnen mogelijk meer licht werpen op toekomstig beleid van de Fed, die vorige maand een nieuwe stimuleringsronde aankondigde.