Zoektocht vermiste Joey mogelijk uitgesteld

NARLIYUKU (ANP) - Het is nog onduidelijk of het team van de Nederlandse zoekhondenstichting Signi maandag in het gebied in Turkije kan gaan zoeken waar Joey Hofmann (21) uit Haaksbergen sinds 8 juli wordt vermist.

De Turkse politie wil met een team van specialisten maandag eerst zelf nog een heuvelachtig terrein naspeuren waar nog niet eerder is gezocht naar de vermiste Nederlander, zo hebben de Turkse autoriteiten zondag aan de Nederlanders laten weten.

Signi is weliswaar van harte welkom om naar Hofmann te komen zoeken, maar eerst willen de Turken hun eigen naspeuringen afronden in de heuvels nabij de plaats Narlikuyu. Het zoekteam maakt daar volgens een van de leden, Janette Kruit, geen probleem van. ,,We zijn het in Nederland niet anders gewend. Het is volstrekt logisch dat de politie eerst haar eigen zoektocht wil afmaken, waar al zo veel tijd en zweetdruppels in zijn gaan zitten'', vertelde zij zondag, na aankomst van de drie zoekhonden en de eerste verkenningen in het gebied.

Overleg

Met de lokale autoriteiten en met een Nederlandse liaison van de politie is zondag in de Turkse badplaats Silifke overleg gevoerd over het plan de campagne. Mogelijk wordt het zoekhondenteam maandag al ingezet, maar zeker is dat niet. De gouverneur van het gebied heeft daarover het laatste woord.

Joey Hofmann is al ruim een maand spoorloos. Hij is het laatst gezien in gezelschap van een echtpaar, eveneens uit Haaksbergen. Hij zou hen helpen een huis te bouwen in Narlikuyu. Nadat zij op 8 juli uit elkaar gingen, is niets meer van hem vernomen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →