Zware tegenstand voor waterpoloteams

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse waterpoloërs spelen vanaf volgende maand in de FINA World League tegen Spanje en Hongarije. Ze werden tijdens een loting op Malta aan de twee sterke ploegen gekoppeld. De waterpolosters vormen met Spanje, Rusland en Hongarije een Europese poule. De beste drie teams plaatsen zich voor de Super Final in juni. Bij de mannen gaat alleen de poulewinnaar door naar de finaleronde.

De Nederlandse waterpoloteams doen dit seizoen behalve aan de World League ook mee aan een nieuwe landencompetitie, de LEN Europa Cup. Bij de mannen neemt Oranje het van 13 tot en met 17 februari 2018 op tegen Servië, Griekenland, Turkije en gastland Kroatië. De Nederlandse vrouwen spelen van 1 tot en met 4 februari in eigen land tegen Rusland, Frankrijk, Kroatië en Spanje.

De Nederlandse vrouwen zijn al gekwalificeerd voor het EK in Barcelona van volgend jaar juli. De mannen moeten zich via play-offs op 24 februari en 3 maart zien te plaatsen ten koste van Polen of Litouwen. De tegenstander van Oranje is pas in december bekend.

0 Reacties Doe mee met de discussie →