Welingelichte Kringen.nl
ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2016 

Zwitserland beperkt voordeel grootverdieners

Zwitserland beperkt voordeel grootverdieners
Door - zondag 23 september 2012, 21:08 in categorie: Samenleving

BERN (ANP) - Rijke Nederlanders in Zwitserland krijgen het een beetje moeilijker. Bij referenda zondag schafte het kanton Basel-Landschaft het belastingvoordeel voor buitenlanders in 2014 geheel af, terwijl het kanton Bern het voordeel beperkte. Maar de superrijken in het kleine skioord Gstaad en enkele andere gemeenten behouden hun privileges, aldus de krant TagesAnzeiger.

De rijken kwamen af op de zogeheten Pauschalsteuer, een soort vast bedrag aan belasting. Dat is erg voordelig voor grootverdieners zoals de Franse zanger Johnny Hallyday, die sinds 2006 in Gstaad woont. Volgens media verdiende hij vorig jaar 5 miljoen euro en betaalde hij slechts 575.000 euro belasting.

In 2010 maakten 5445 buitenlanders gebruik van het voordeel. Zij betaalden gemiddeld 120.000 euro belasting per persoon.

 • Han

  Jammer dat ze die jurk niet uittrok. Dan had ze nu waarschijnlijk nog geleefd.

 • IwanovKapotjeplov

  Mensen moeten ook niet van die rare dingen doen. Men weet van gekkigheid niet meer wat men doet.

  Men heeft geen idee meer hoe gevaarlijk de natuur kan zijn, zo ver staat de mens tegenwoordig er van af.

  • nadine_v

   Ja hoor, je dikke teen in het water steken is levensgevaarlijk!

   Wat ik gelezen heb, is dat ze aan de rand van de rivier stond, die niet speciaal diep of turbulent was. De jurk hing in het water, absorbeerde het water en werd zwaar. Daardoor verloor ze haar evenwicht.

   • IwanovKapotjeplov

    Ze kan het anders niet meer navertellen, dus zo ongevaarlijk was het blijkbaar niet….

    • utsjaermets

     Net zo gevaarlijk als een ontploffend kapotje 😉 Maar even serieus : water is niet zwaarder dan water. Wel belemmerd zo’n jurk je in je beweging en dat kan veel energie kosten. Uiteindelijk hou je dan het hoofd niet meer boven water (leuke woordspeling ;-)). De bruid had veel beter snel haar jurk kunnen uit trekken (serieus).

 • gerrit52

  dat huwelijk was geen lang leven beschoren…

 • Joseph Morika

  Ik lees: “De jurk vulde zich met water en trok haar naar beneden”. Maar volgens mij zeggen de natuurwetten dat als de jurk zich met water vult, dat het volume van de jurk dan met precies dezelfde hoeveelheid water toeneemt, en dat die jurk (in water) door de opwaartse kracht dus helemaal niet zwaarder wordt. Vergelijk het met een plastic flesje (poly-ethyleen, soortelijk gewicht .96), dat zinkt ook niet als je het zonder dopje in de gracht ofzo gooit en het zich met water vult. Kortom, dat water kan er geen bal mee te maken hebben.

  • http://twitter.com/DesireHW ♏ Anny ♏

   Leuk bedacht, maar iedereen weet dat kleding die doordrenkt raakt zwaarder wordt. Ergo… je zinkt!

   • Divert

    Wat een onzin. Kleding wordt wel zwaarder als het nat is, maar het kan natuurlijk nooit zwaarder worden dan het water dat het heeft opgezogen. Kleding die nat is kan hooguit een neutraal drijfvermogen hebben. De moeilijkheid van het zwemmen met kleding aan is dat je je moeilijker kan bewegen en je meer weerstand ondervindt in het water. Nogmaals, kleding kan je nooit naar de bodem trekken omdat het nat wordt.

    • http://twitter.com/DesireHW ♏ Anny ♏

     Ik zou zeggen, trek een eenzelfde soort trouwjurk aan, spring in ‘t water en ontdek zelf dat je uit je nek lult!

    • rearden

     Inderdaad, het is Anny die uit haar nek lult. Heeft zeker niet opgelet bij natuurkunde. Kleding die nat wordt, wordt door het extra water op het LAND wel zwaarder, maar NIET in het water, want het water in de jurk heeft dezelfde soortelijke massa als het water in de rivier. Het probleem is dat zwemmen in een rivier vaak levensgevaarlijk is, en een trouwjurk je bovendien danig belemmert je benen te gebruiken om te zwemmen of überhaupt boven water te blijven.

   • Joseph Morika

    Tsja, vroeger wist ook iedereen dat de aarde plat was… (enne, heb je wel eens van Archimedes gehoord?)