*

Welingelichte Kringen.nl
MAANDAG 21 APRIL 2014 

Estelle Cruijff dient klacht in tegen Moszkowicz en eist geld

Estelle Cruijff dient klacht in tegen Moszkowicz en eist geld
Door - dinsdag 8 januari 2013, 15:01 in categorie: Beroemd

Estelle Cruijff heeft een klacht ingediend tegen advocaat Bram Moszkowicz. Ze verwijt hem dat hij excessief hoge kosten in rekening heeft gebracht. Cruijff heeft volgens haar advocaat Nico Meijering onder meer een rekening van € 1500 gekregen voor ‘een stuk of vijf afspraken’, schrijft Het Parool.

Tot Mijerings ‘verbijstering’ sprak Moszkowicz met Estelle Cruijff altijd in het Amstel Hotel af. ‘Vervolgens moest Cruijff alleen al € 1.500 euro aan ‘reiskosten’ tussen het kantoor van Moszkowicz en het op een kilometer afstand gelegen hotel betalen’, zegt Mijering tegen NRC Handelsblad.

Moszkowicz is door Estelle Cruijff in de arm genomen voor juridische bijstand omdat haar nieuwe vriend Badr Hari verwikkeld was geraakt in een strafzaak die nogal veel publiciteit trekt.

Meijering zegt in Het Parool dat Moszkowicz ook ‘aan de lopende band heeft gehandeld in strijd met zijn beroepsgeheim’. Hij zou zijn vrienden bij De Telegraaf en RTL Boulevard hebben doorgespeeld als Estelle Cruijff ergens moest verschijnen. ‘Dan lagen de fotografen en cameralieden weer klaar’, aldus Meijering.

Meijering heeft Germ Kemper, de deken van de orde van advocaten in Amsterdam, gevraagd om een onderzoek. Ook heeft hij de deken op persoonlijke titel gevraagd Moszkowicz bij de raad van discipline voor te dragen voor schorsing ‘met onmiddellijke ingang’ in de uitoefening van zijn praktijk. ‘Moszkowicz moet niet meer slachtoffers kunnen maken en het aanzien van de advocatuur is denk ik nu wel genoeg geschaad.’

Moszkowicz werd eerder door de raad van discipline geschorst, maar die uitspraak is opgeschort in afwachting van hoger beroep. Dat beroep dient in februari. De uitspraak wordt in het voorjaar verwacht.Bron(nen):   Het Parool  NRC Handelsblad   
Wil je reageren? Klik hier!
  • massimoq

    Hoorde die Meijering op de radio. Wat een rancuneus, gluiperig, opportunistisch mannetje dat zichzelf wel een erg hoogstaande moraal toedicht. Hij verbond ook nog eens het door Mosko gehanteerde ‘Berufverbot’ – een term uit de jaren 70, uit de tijd van de RAF- met de de Tweede Wereldoorlog om nog wat antisemitische praat uit te slaan. Die Estelle is wel consequent in haar keuze van partners en advocaten nu blijkt dat ze de Badr Hari onder de advocaten heeft ingehuurd.