*

Welingelichte Kringen.nl
VRIJDAG 25 APRIL 2014 

Badr wil alweer vrij

Badr wil alweer vrij
Door - woensdag 9 januari 2013, 12:01 in categorie: Beroemd

Kickbokser Badr Hari gaat de rechtbank in Amsterdam opnieuw vragen hem vrij te laten in afwachting van zijn rechtszaak.
Zijn advocaat Bénédicte Ficq laat woensdag weten dat verzoek na de laatste getuigenverhoren volgende week woensdag te willen indienen.
De raadkamer zou zich in dat geval over een dergelijk verzoek moeten buigen. Badr Hari zit vast omdat justitie hem verdenkt van een aantal forse mishandelingen. De meest bekende zaak is die van zakenman Koen Everink in een skybox in de Amsterdam Arena tijdens dancefeest Sensation op 8 juli.
Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van poging tot doodslag. De rechter liet de vechtsporter begin november al eens vrij maar verbond daar wel een aantal voorwaarden aan. Zo mocht hij geen horecagelegenheden bezoeken en geen contact opnemen met slachtoffers en getuigen.

Enkele dagen later werd hij al weer opgepakt omdat hij de voorwaarden overtrad. Zo had hij contact met een getuige; een goede vriend kwam bij Hari en zijn vriendin Estelle Cruijff langs voor een ontbijtje. En het koppel werd ook gespot in twee restaurants.

Gisteren kwam het paar Badr/Estelle ook al in het nieuws. Estelle diende een klacht in bij de Deken van de Orde van Advocaten over het wangedrag van haar vorige advocaat, Bram Moszkowicz. Die zou veel te weinig hebben gedaan voor veel te veel geld. Opvallendste klacht: M. spraak graag af in het Amstel Hotel, de duurste plaats van Nederland, en bracht voor het wandelingetje daarheen 500 euro in rekening