Sylvana Simons heeft last van haatzaaierij

Beroemd
door anp
zaterdag, 25 juni 2016 om 10:20
sylvana simons heeft last van haatzaaierij1466843057
AMSTERDAM - Sylvana Simons kan geen krant of internetsite openen zonder daar allerlei onwaarheden over zichzelf te lezen. "Ik heb de afgelopen vier weken bijna geen waar woord over mezelf gelezen", zegt de presentatrice in Trouw. Daar heeft ze naar eigen zeggen behoorlijk last van in het dagelijks leven.
"Ik zou vier tot vijf keer getrouwd zijn geweest en alleen maar rijke witte mannen hebben gehad, van wie ik maandelijks ook nog flinke sommen geld ontvang", somt Sylvana op. "De werkelijkheid is dat ik één keer getrouwd ben geweest en ik toen hoofdkostwinner was. Ik heb altijd heel goed voor mezelf en mijn kinderen kunnen zorgen."
Sylvana is sinds vorige maand actief voor de politieke beweging DENK. Daar heeft ze bewust voor gekozen, zegt ze. "Ik merk dat er behoefte is aan een nieuw geluid, genuanceerder, met een ander perspectief."
"Heel veel mensen vinden het oké om 'minder minder' te roepen. Het is te simpel om te zeggen dat alleen domme mensen zo denken, het zit in alle lagen van de bevolking", aldus Sylvana. "Je moet die mensen ook niet wegzetten als Tokkies, alsof hun mening er niet toe doet."
"Het zou die mensen verbazen als ze wisten in hoeveel dingen we het eens zijn", gaat ze verder. "Maar er is ze verteld dat ze niet naar mij moeten luisteren, want ik ben een golddigger en vijf keer getrouwd en ik kom alleen naar de Kamer voor het wachtgeld. Zo werkt haatzaaien."