Geldwolf: het imago van David Beckham is helemaal kapot

“Dit fucking geld is van mij” David Beckham blijkt – en dat vinden veel Engelsen fijn – toch niét de ideale schoonzoon. Hij heeft nog net niet gestolen, maar veel scheelt het niet. En niet zomaar, maar van kinderfonds UNICEF. Beckham – bijna ideale schoonzoon, want:  succesvol, rijk, knap, getrouwd met Spice Girl Victoria, een liefhebbende vader – doet al 10 jaar alsof hij belangeloos reclame maakt en ambassadeur is voor UNICEF. Maar dat laatste klopt niet helemaal. Dankzij Footbal Leaks weten we nu dat Beckham voor UNICEF werkte om meer geld te verdienen, om nog rijker te worden. En omdat hij dolgraag door de queen tot Sir Beckham wilde worden benoemd. Zijn adviseurs raadden hem daarom aan iets voor UNICEF te doen. ,,De ’positieve pr’ creëert een ’aureool-effect’ rond het merk Beckham’’, schrijft een van zijn adviseurs. ,,Het werk voor Unicef levert ’enorme inkomsten op’’’, mailt een ander.  En het werkte.

Hij heeft een contract voor het leven ter waarde van 149 miljoen euro bij Adidas en leent verder zijn gezicht aan onder meer het horlogemerk Breitling en Sky Sports. Zijn actuele vermogen wordt geschat op 335 miljoen euro.

<>
<>
<>
En dit mailt Beckham zelf over het goede doel: ,,Ze krijgen geen rooie cent van me. Ik ga mijn geld niet zomaar overmaken. Het is míjn geld.” Hij blijkt ook eerste klas te vliegen op kosten van het kinderfonds.

Wat Beckham in 25 jaar aan imago opbouwde is in 3 dagen verwoest

Bron(nen):   De Telegraaf  De Morgen