5000 euro boete wegens mishandeling vis

Beroemd
door anp
vrijdag, 02 februari 2018 om 17:45
5000 euro boete wegens mishandeling vis1517590087
De Duitse muzikant Marten Laciny, beter bekend als rapper Marteria, is schuldig bevonden aan dierenmishandeling, in dit geval van een vis. Volgens de media betaalt hij een boete van 5000 euro. De 35-jarige artiest mag in zijn vrije tijd graag een hengeltje uitgooien en deed dat vorig jaar mei met succes na een optreden in Würzburg. Hij trok een flinke karper op de kant, poseerde er enkele seconden mee en liet het beest vervolgens terugglijden in het water.
Het videofilmpje dat hij ter bewijs onder de titel 'One Night in Würzburg' op YouTube zette, trok de aandacht van zijn fans maar ook van de dierenrechtenorganisatie PETA. Deze diende een aanklacht in omdat Marteria door 'Catch and Release' (vangen en vrijlaten), zoals de procedure officieel heet, de vis "aanzienlijke, aanhoudende pijn en lijden" heeft bezorgd, puur als liefhebberij.
Volgens Tanja Breining van Peta betekent aan de haak slaan, showen en terugzetten voor vissen enorme stress en verwondingen. "Veel van die zo getraumatiseerde dieren sterven als gevolg van deze marteling". De dader boog het hoofd en trof een schikking voor vijf mille. Wegens verblijf in het buitenland kon hij vrijdag zelf niet reageren.