Thomas Erdbrink presenteert Zomergasten

Cultuur
door anp
vrijdag, 06 mei 2016 om 19:17
thomas erdbrink presenteert zomergasten1462555560
Thomas Erdbrink (40) presenteert dit jaar VPRO Zomergasten. De journalist en Iran-correspondent volgt Wilfried de Jong op, die het avondvullende tv-programma drie zomers lang presenteerde.
Erdbrink: ,,Ik had niet verwacht als presentator voor Zomergasten te worden gevraagd, maar ik heb er verschrikkelijk veel zin in. Waar ter wereld bestaat het nog om een avond lang écht te praten met de interessantste mensen van het land, live op televisie? Ik ga mijn best doen om de juiste vragen te stellen.”
VPRO Zomergasten is van 31 juli tot en met 4 september op zondagavond vanaf 20.15 uur te zien op NPO2. De VPRO maakt op een later moment de gasten bekend.
Nipkowschijf
Erdbrink is sinds 2002 correspondent in Iran en werkt voor de New York Times, de Volkskrant en het NOS Journaal. Hij is een van de weinige westerse journalisten in Iran. Donderdag hield hij in Groningen de 5 meilezing bij de start van de nationale viering van de bevrijding.
Erdbrink maakte vorig jaar de VPRO-­serie Onze man in Teheran. Hierin toont Erdbrink zijn werk en zijn leven in Iran. Dit programma werd bekroond met de Zilveren Nipkowschijf. ,,Wij verheugen ons op de frisse benadering van de zomergasten in Nederland door Onze man in Teheran. Thomas is een journalist pur sang die met zijn open blik en kennis zeker voor boeiende avonden zal zorgen”, verwacht hoofdredacteur VPRO Televisie Karen de Bok.