Zo drink je koffie in Italië

Sommigen vinden de Italianen maar aanstellers met hun regeltjes over hoe je moet eten en drinken. Anderen noemen ze conservatief en niet open voor andere gewoonten. Feit blijft dat ze veel zorg en aandacht besteden aan alles wat ze consumeren én dat het vaak heerlijk smaakt.

Hun koffiegewoonten zijn dus misschien niet zo verkeerd.

1. Die heerlijke cappuccino
Die mag je helaas alleen in de ochtend drinken. Dat geldt voor alle koffie waar melk in zit. De Italiaan is onverbiddelijk: een latte neem je niet in de middag en god verhoede dat je het in je hoofd haalt hem na het diner te bestellen. Daar is een reden voor: na een zware maaltijd neem je een lichte koffie.

2. Die ingewikkelde frappuccino met aardbei en caramel (zeezout) 
Meer koffieliefhebbers zullen denken: bah, koffie met aardbeiensmaak, maar de Italiaan kan zich er al helemaal niets bij voorstellen. Die drinkt hem het liefst puur of met melk en suiker. En nee, ze doen geen cacao op hun cappuccino. Er zijn overigens lokale uitzonderingen maar die zijn nog lang niet Starbucks-waardig.

3. Geen espresso
Espresso verwijst naar het technische proces van koffie maken. In Italië bestel je gewoon een caffè. Die drinken ze vaak staand en in één teug leeg met veel suiker. Wil je slappe Amerikaanse koffie dan bestel je een americano. Een iets minder sterke espresso is dan weer een lungo.

 

Bron(nen):   HLN