Je moet er van houden, maar hip is het wel: kaasthee

Thee met een dikke laag kaas erover heen. Het klinkt verschrikkelijk, maar is momenteel erg populair.

Het drankje komt oorspronkelijk uit Taiwan, maar verspreidt zich in rap tempo over de wereld. Ook in Singapore, New York en Londen staat het theetje steeds vaker op de menukaart.

De laag kaas bovenop de thee moet de bittere theesmaak verdoezelen. Ook gaat je thee een beetje lijken op een milkshake, maar dan warm. En met kaas dus.

In Indonesië is er al een kaastheewinkel geopend. Daar zijn ze echte liefhebbers van het rare goedje.

Het is heel simpel zelf te maken. Zet een potje thee. Meng gecondenseerde melk en roomkaas en voeg dit toe aan de thee.

Dan krijg je kaasthee of cheesetea zoals de Engelsen zeggen.

Een bericht gedeeld door Nyetir Cari Makan [NCM] (@nyetircarimakan) op

Een bericht gedeeld door Cheese Tea 芝士の茶 (@cheesetea.id) op

Een bericht gedeeld door Daddy Kuliner (@daddykuliner) op

Een bericht gedeeld door Honey & Butter (@honeyandbutter) op

Bron(nen):   AD