Vergeet sushi en avocado: dit zijn dé foodtrends voor 2018

Je zult zo langzamerhand wel genoeg avocado hebben gegeten. Ook ken je de meeste Japanse restaurants nu wel. Tijd voor nieuwe foodtrends dus. De Amerikaanse supermarktketen Wholefoods vroeg haar inkopers en experts weer om advies over de trends van volgend jaar. Dit is wat we volgens hen gaan eten in 2018:

Bloemen
Bloemen zijn het helemaal. En niet ter decoratie maar vanwege hun smaak. Vlierbloesem is favoriet, maar ook hibiscus, lavendel en rozen staan op het menu.

Poeder
Eiwitpoeders, matcha en kurkuma, het was al een tijdje hip, maar volgend jaar zullen poeders nog massaler opduiken in onze smoothies en soepjes.

Paddenstoelen
Wholefoods spreekt van functionele paddenstoelen dus geen champignonnetje voor de smaak, maar paddenstoelen als voedingssupplement in koffie of thee. Ook duiken ze op in verzorgingsproducten.

Midden-Oosten
De Thai en de Japanner beginnen ouderwets te worden. Onze favoriete keuken verschuift naar het Midden-Oosten. We gaan genieten van Perzische, Syrische en Libanese smaken.

Transparantie
We willen weten wat we in onze mond stoppen en hoe het is gemaakt. Fabrikanten zullen dus steeds vaker het eerlijke verhaal achter het product vertellen.

Chips
En dan niet met paprika- of bolognese-smaak, maar gezondere varianten zoals gepofte rijst, cassavechips en zeewierchips.

Taco’s
Er is weinig vernieuwend aan de klassieke Mexicaanse taco’s, maar wel anders is dat we ze volgend jaar ook als ontbijt of dessert nemen of vullen met sushi.

Wortels
Van de wortels tot de bladeren, volgend jaar eten we alles op van groente en fruit. We zijn klaar met de voedselverspilling.

Bubbels
Champagne, prosecco en andere bubbelwijnen blijven populair. Daarnaast genieten we ook van alternatieve non-alcoholische bubbeldrankjes.

Bron(nen):   HLN