'Shell krijgt groen licht in Alaska'

Economie
door anp
zondag, 22 maart 2015 om 19:35
shell krijgt groen licht in alaska1427052733
Shell krijgt deze week toestemming van de Amerikaanse overheid om boringen in de wateren rond Alaska te hervatten. Dat meldde de Britse krant The Guardian zondag.
Volgens de krant krijgt Shell de toestemming woensdag. Minister van Binnenlandse Zaken Sally Jewell bekrachtigt dan naar verwachting een positief advies van toezichthouder Bureau of Ocean Energy Management.
Shell maakte eind januari al bekend dit jaar terug te willen keren naar de wateren rond Alaska om daar proefboringen te verrichten. Aanvankelijk was het plan om de werkzaamheden in de zomer van 2014 te hervatten, maar een aanklacht tegen de Amerikaanse overheid gooide roet in het eten. Shell liep in 2012 tegen grote problemen aan bij boringen in de wateren rond Alaska en heeft de operatie sindsdien opgeschort.
De beslissing van Shell om weer rond Alaska aan de slag te gaan, viel in januari slecht bij Greenpeace. ,,Dit is het moment voor Shell om voorgoed weg te blijven uit dit kwetsbare gebied'', aldus de milieugroepering die het voornemen van Shell destijds bestempelde als ,,teleurstellend en bijzonder onverstandig''.