Ex-baas Tinder beticht van seksueel wangedrag

Economie
door anp
dinsdag, 14 augustus 2018 om 23:22
ex baas tinder beticht van seksueel wangedrag1534281872
DALLAS (ANP) - Greg Blatt, oud-topman van dating-app Tinder, is beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens onder meer The Wall Street Journal en Business Insider zou hij tijdens een feestje in 2016 in Los Angeles een vrouwelijke collega, de vicepresident marketing en communicatie, hebben lastiggevallen.
De aanklacht maakt onderdeel uit van een bredere lijst met verwijten van financiële aard. Een groep leidinggevenden, medewerkers en oprichters van Tinder is naar de rechter gestapt omdat ze vinden dat moederbedrijven IAC (InterActiveCorp) en Match Group financiële informatie gemanipuleerd hebben. Ze claimen een schadevergoeding van zo'n 2 miljard dollar. De waarde van Tinder zou kunstmatig laag gehouden zijn zodat er minder betaald hoefde te worden aan de houders van bepaalde aandelenopties.
Tinder is in handen van Match Group, dat weer voor zo'n 80 procent in handen is van IAC. Blatt was eerst topman van Match Group en kwam in 2016 tijdelijk aan het roer te staan bij Tinder. Inmiddels is de leiding in handen van andere mensen. Binnen het bedrijf zou al langer duidelijk zijn geweest dat Blatt zich had misdragen. Ook zou er bewust geprobeerd zijn dit voor de buitenwacht verborgen te houden.