Van Rijn: zorg voor mijn moeder stuk beter

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door anp
donderdag, 12 februari 2015 om 5:08
van rijn zorg voor mijn moeder stuk beter1423715531
De zorg in het verpleegtehuis waar de dementerende moeder van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) ligt, is fors verbeterd. ,,De instelling heeft het ongelooflijk goed opgepakt", zei de bewindsman woensdagavond in het tv-programma Jinek.
Hij ging in op de situatie rond het Haagse zorgcentrum WZH. Drie maanden geleden ontstond hier ophef over toen de vader van Van Rijn, samen met een andere man, tegenover het AD klaagde over de tekortschietende zorg. Ook ontbrak het aan toezicht, zei hij. ,,Soms loopt de urine langs haar enkels."
Van Rijn gaf tegenover Jinek toe dat de zorg toen ,,niet optimaal" was. ,,Maar men heeft goed gereageerd. Wat is hier aan de hand, wat kunnen we verbeteren, en hoe is de communicatie onderling geweest? Er is veel verbeterd en veranderd." Maar, zo benadrukte hij, ,,dit soort situaties komt in elke instelling voor. Dat komt omdat verpleeghuiszorg individuele zorg is."
Veel meer wilde de staatssecretaris er niet over kwijt. ,,In een kwetsbare situatie is het niet leuk om hierover te moeten praten."