*

Welingelichte Kringen.nl
DONDERDAG 31 JULI 2014 

Zout verantwoordelijk voor één op de zeven maagkankers

Zout verantwoordelijk voor één op de zeven maagkankers
Door - dinsdag 24 juli 2012, 14:53 in categorie: Gezond

Eén op de zeven gevallen van maagkanker kan vermeden worden door simpelweg minder zout te eten. Dit blijkt uit onderzoek van het World Cancer Research Fund. Een te hoge concentratie zout in de maag werkt namelijk als een ‘bijtende stof’ en zou zo het slijmvlies van de maag aantasten.

De gemiddelde Nederlander eet 9 tot 10 gram zout per dag, terwijl de dagelijks aanbevolen hoeveelheid tussen de 5 en 6 gram ligt. Veel zout dat we binnenkrijgen is afkomstig uit kant-en-klaar-maaltijden. Het ‘verborgen zout’ in deze maaltijden zorgt ervoor dat we meer zout binnenkrijgen dan we eigenlijk beseffen. Zout vergroot niet alleen de kans op maagkanker, maar ook op hart- en vaatziekten.



Bron(nen):   Knack  Voedingscentrum   
Wil je reageren? Klik hier!
  • http://www.facebook.com/gerardus.molema Gerardus Molema

    Is al jaren bekend. Vooral aziaten gebruiken veel zout en bezwijken dan ook bovengemiddeld aan deze aandoening.

  • gerrit52

    ja, oud nieuws. weet je wat lekker is? zout op je komkommer. voor nu in de komkommertijd…

    maar echt, het is lekker!