Wat je het beste kunt eten tijdens een vliegreis

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
dinsdag, 25 augustus 2015 om 11:11
welingelichtekringen header 1
Zowel op de luchthaven als in het vliegtuig eet je vaak wat je toevallig tegenkomt of tijdens de vliegreis wordt geserveerd. Het loont echter de moeite om op je voeding te letten tijdens je reis. Ziehier wat tips: Voedingsmiddelen, zoals noten en fruit zijn gemakkelijk mee te nemen en hoeven niet koel bewaard te worden. Amandelen bijvoorbeeld bevatten vitamine E, magnesium, vitamine B2 en eiwitten. Amandelen geven je snel een verzadigd gevoel en dat kan ervoor zorgen dat je de ongezonde verleidingen in afwachting van je vlucht beter kunt weerstaan. Bananen vormen een goed alternatief voor suikerhoudende voedingsmiddelen en voorkomen een opgeblazen gevoel tijdens de vlucht. Bovedien zijn ze rijk aan kalium. Chia zaden zijn rijk aan vezels, eiwitten en calcium en bevatten veel antioxidanten en omega-3. Deze zaden worden vaak verkocht in zakjes, die makkelijk mee te nemen zijn. Strooi wat chia zaden op je maaltijd aan boord. Dat levert ook een interessantere smaak op. Warm water met citroen is een populaire drankje aan het worden, omdat het je trek doet afnemen. Neem zelf citroenen mee en vraag in het vliegtuig om warm water. Verder is het eten van groenten en volle granen - die rijk zijn aan eiwitten - aanbevolen. Ook hoef je niet alle voorverpakte voedingsmiddelen te vermijden. Ze worden steeds vaker bereid met natuurlijke producten, zonder kleurstoffen of zoetstoffen. Het aanbod van natuurlijke en biologische energie repen wordt ook steeds groter en kan een goede aanvulling zijn op het eten van fruit en noten.
Bron(nen): Le Parisien