Dit zijn de 10 gezondste groenten

De ene groente is de andere niet als het gaat om vitamines en mineralen. Sommigen zijn echte vitaminebommen, terwijl andere soorten, zoals sla, voornamelijk uit water bestaan.

Een overzicht van 10 extreem gezonde groenten.

1. Ui
Uien eet je het beste rauw. Als je ze bakt, verliezen ze veel van hun voedingswaarden.

2. Mais 
Een studie in het “Journal of Agricultural Food and Chemistry” concludeerde dat hoe langer mais wordt gekookt hoe hoger het niveau van antioxidanten als luteïne dat goed is voor de ogen.

3. Erwten
Uit een onderzoek in het “International Journal of Cancer” blijkt dat een dagelijkse portie erwten of andere peulvruchten de kans op maagkanker aanzienlijk verkleint.

4. Boerenkool
Boerenkool is de gezondste der groene bladgroenten. De koolsoort is een ware vitamine C-bom.

5. Broccoli
Ook deze groente zit tjokvol vitamines en zou de kans op kanker verkleinen. Beter kook je broccoli zo kort mogelijk.

6. Rode paprika
Paprika’s bevatten extreem weinig calorieën en juist heel veel vitamine C. Als je zoveel mogelijk van de vitamine binnen wil krijgen, kun je paprika het beste rauw eten.

7. Spinazie
Spinazie kan rauw en gekookt gegeten worden. Als je het lang kookt dan kan je lichaam meer luteïne opnemen, maar rauw komen andere voedingsstoffen weer beter tot hun recht.

8. Alfalfa
Deze kleine powerhouse zit boordevol betacaroteen. Ook bevat alfalfa veel vitamine E.

9. Spruitjes
Ook spruitjes zouden beschermen tegen kanker. Of dat echt zo is, moet nog beter onderzocht worden, maar dat er veel vitamines inzitten is wel duidelijk.

10. Rode bieten
Deze groente is niet voor niets geliefd onder foodies. Bieten zijn heel gezond.

Bron(nen):   Business Insider