Deze 4 dingen moet je dus niét opwarmen in de magnetron

Eerst, lang geleden, dachten we dat de magnetron eng was. Nu vertrouwen we het apparaat volkomen. Niet doen. Wat je zeker niet moet opwarmen in de magnetron:

1. Aardappelen

Als je gekookte aardappelen op kamertemperatuur liet afkoelen  (bijvoorbeeld gisteren aan de maaltijd), heeft bacterie Clostridium Botulinum zich kunnen vermenigvuldigen. In de magnetron wordt die diertjes niet gedood en dit kan vervolgens leiden tot voedselvergiftiging.

2. Kip

Kippenvlees moet altijd goed gaar worden gegeten om er zeker van te zijn dat alle bacteriën zijn gedood. In de magnetron wordt vlees ongelijk verwarmd. En kunnen er bacteriën overleven

3. Dingen die gefrituurd zijn

Het vet dat daarop zit kan een beetje gaan branden in de magnetron en dat is slecht om te eten. Kankerverwekkend.

4. Rijst

Over het algemeen moet overgebleven rijst onmiddellijk in de koelkast worden geplaatst, omdat giftige bacteriesporen zich zeer snel kunnen vormen bij kamertemperatuur. In de magnetron worden ze niet gedood.

 

 

Bron(nen):   Miss