Chocolade vermindert kans op hartritmestoornissen

Goed nieuws voor de chocoladeliefhebber: het lijkt erop dat het gezond is voor je hart.

Dat concluderen Deense onderzoekers. Ze verzamelden gegevens van meer dan 55.000 Denen tussen de 50 en 64 jaar. Zij werden 13,5 jaar gevolgd. De wetenschappers vergeleken de hoeveelheid chocolade die de proefpersonen aten met het voorkomen van voorkamerfibrillatie, een veel voorkomende hartritmestoornis.

Ze ontdekten dat mensen die twee tot zes keer per week een stukje van 30 gram chocolade eten 11 tot 20 procent minder kans hadden op voorkamerfibrillatie. De wetenschappers concluderen hieruit dat regelmatig chocolade eten het risico op hartritmestoornissen mogelijk vermindert.

Het is niet de eerste keer dat uit een studie blijkt dat chocolade goed is voor het hart. Toch is meer onderzoek nodig om de echte werkzaamheid te achterhalen.

Maar kwaad kan het in ieder geval niet om af en toe een stuk chocola te eten.

Bron(nen):   AD