Koffie drinken verkleint de kans op Alzheimer en Parkinson

Waar is koffie níet goed voor? Steeds vaker tonen onderzoekers de gezondheidsvoordelen aan van het bakkie troost. Zo zouden koffiedrinkers minder kans hebben op kanker en is het goed voor het hart en de lever. De nieuwste studie wijst uit dat regelmatig koffie drinken mogelijk de kans op Alzheimer en Parkinson verkleint.

Wetenschappers van het Krembil Brain Institute in Canada onderzochten zowel koffie met als zonder cafeïne en ontdekten dat een groep stoffen, genaamd phenylindanen, niet alleen de bittere smaak geeft aan koffie, maar ook beschermt tegen Alzheimer en Parkinson.

“Het is de eerste keer dat iemand heeft onderzocht welk effect phenylindanen hebben op de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor deze ziektes,” vertelt onderzoeker dr. Ross Mancini. “De volgende stap is om te kijken of deze bestanddelen in je bloed terecht kunnen komen.”

Koffie met cafeïne leek het best te beschermen tegen Alzheimer en Parkinson, maar voor de wetenschappers definitieve conclusies durven trekken, is meer onderzoek nodig. “Het is een interessante uitkomst, maar we zeggen absoluut niet dat koffie een geneesmiddel is.”

Voor de zekerheid kun je toch maar beter een kopje extra nemen vandaag.

 

Bron(nen):   The Independent