Dorp vol jonge vrouwen zoekt single mannen

Liefde, relaties, geluk
door Admin
zaterdag, 30 augustus 2014 om 6:59
display
Het dorp Noiva do Cordeiro, in het zuiden van Brazilië, is gesticht door vrouwen en wordt ook gerund door vrouwen. Het dorp zit echter met een probleem: jonge mannen trekken er weg en de weinige echtgenoten werken buiten het dorp. De jonge vrouwen, gefrustreerd door het gebrek aan mannen, hebben een oproep gedaan: huwbare mannen gezocht.
"De enige mannen die wij, single meisjes, hier ontmoeten zijn ofwel al getrouwd ofwel zijn ze familie. Iedereen is hier met elkaar verwant. Ik heb al heel lang geen man meer in mijn armen gehad", verklaart Nina Fernandes (23) in The Mirror.
"Wij dromen ervan verliefd te worden en te trouwen. Maar wij wonen hier graag en willen ons dorp niet verlaten om een man te vinden".Het dorp op het platteland is opgericht door Maria Senhorine de Lima, nadat die uit een gedwongen huwelijk was gevlucht. Andere door de maatschappij verstoten vrouwen zijn haar gevolgd. Het dorp wordt geleid door vrouwen, en dat moeten kandidaten goed beseffen. "Doe wat wij zeggen en leef volgens onze regels", aldus een inwoonster. "Er zijn veel dingen die vrouwen beter doen dan mannen. Ons dorp is mooier, beter georganiseerd en harmonieuzer dan wanneer mannen hier de scepter zouden zwaaien".