Telegraaf zet campagne tegen Wilders voort

Media
maandag, 24 maart 2014 om 7:09
welingelichtekringen header 1
Jarenlang wist de Telegraaf niet goed wat te doen met Wilders. Gesteund heeft de krant hem nooit - dat voorrecht gaat uit naar de VVD - maar aan de verslaggeving was altijd te merken dat de krant (vermoedelijk terecht) aannam dat veel sympathisanten de Telegraaf lezen. Die dubbelzinnigheid is sinds vorige week verdwenen. In een hoofdredactioneel commentaar keerde De Telegraaf zich vrijdag al tegen de PVV en Wilders. Vandaag gaat de aanval door. Een citaat uit een column:
De enige juiste naam achter de afkorting: Partij Voor Verdwaalden. De Grote Blonde Leider beloofde, zwaaiend met z’n Mozesstaf, zijn volgelingen te voeren naar een beloofd land, zonder scootertuig, misdadigers, profiteurs en godsdienstagressievelingen. Maar hij wílde helemaal niet naar die plek van pais en vree. Hij wilde dolen door de woestijnen van de haat, steeds verder weg van Europa en fatsoen.
Alsmaar dieper in ’t niemandsland van onverdraagzaamheid. Totdat de schaapjes het licht zagen en hun herder de rug toekeerden, na minder, minder, minder. Komt allemaal door de media en hun hetze, briest de Grote Blonde Leider, er kennelijk van overtuigd dat z’n kudde niet zelf kan luisteren en denken.