De reacties: 'Ongeloofwaardige, onoprechte en schaamteloze Holleeder' (video)

Mootz
zaterdag, 13 oktober 2012 om 12:20
welingelichtekringen header 1
Veel reacties in de zaterdagkranten op het TV-interview van Twan Huys met topcriminineel Willem Holleeder. Elsevier: Holleeder kwam simpel weg Ten onrechte werd Holleeder vrijwel de hele ‘show’ met fluwelen handschoenen behandeld. Hoezo heeft hij niets met de afpersingen te maken? Kent Twan Huys de dossiers niet? Zouden al die slachtoffers en de tientallen getuigen het allemaal uit hun duim hebben gezogen? Het had Huys gesierd als hij op dat moment aan de slachtoffers had gedacht en had geprotesteerd: ‘Wat zeg je nou!?’ Maar Holleeder kwam simpel weg.
Volkskrant Holleeder niet op voetstuk geplaatst Is het te verdedigen dat de publieke omroep een meedogenloze crimineel een podium geeft? Oordeelt u vanavond zelf, zei presentator Huys voorafgaande aan de uitzending. De uitzending was informatief en spannend, zonder dat de omstreden gast op een voetstuk werd gezet. Daarin is het programma geslaagd.
Telegraaf (John van den Heuvel die tevoren ruzie maakte met Twan Huys) Twan Huys liet zich voor karretje van Holleeder spannen Een vraaggesprek, waarin Holleeder voor hem moeilijke vragen uit de weg zou gaan of niet wilde beantwoorden, zal wat mij betreft nooit tot uitzending of publicatie leiden. Helaas gebeurde dit gisteren wel bij College Tour. Jammer dat ik er ruzie om moest maken met Twan Huys, feit blijft dat hij zich voor het karretje van Willem Holleeder heeft laten spannen.
Joop.nl: Ongeloofwaardig, onoprecht, schaamteloos Ik ben niet tegen dit optreden geweest, wel vond ik het zonde van de zendtijd. Dit was noch Twan Huys, noch de studenten aan te rekenen. Ik zag vooral een jolige, een arrogante, een ongeloofwaardige, een onoprechte en schaamteloze Holleeder. Weet je wat Freud hier misschien van zou zeggen?
FOK.nl Imiteert jeugd Holleeder of Lady Gaga? De politie was bang dat het interview ervoor zou zorgen dat jongeren hem gaan verheerlijken. Ik denk toch echt dat Lady Gaga eerder daarvoor in aanmerking komt dan Holleeder. Dit is het hele interview met Holleeder: Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.