Affaire Armstrong: Ook columnisten schuldig aan bedrog

Max Micha, Ivan Wolffers, Bert Wagendorp, columnisten die zich in de dopingaffaire Armstrong hebben laten horen, zijn zondermeer wielerfans te noemen. Fans onderscheiden zich door  onvoorwaardelijke steun aan hun passie.

De eerder genoemde columnisten overschreiden namelijk de ‘hypocrietwaarde’ van de journalistiek vele malen. Zij maken zich net als Armstrong en andere  sportieve dopingzondaars schuldig aan bedrog. De drogredenen van de journalisten; ‘iedereen doet het in het peloton, de wielersport is te zwaar om zonder dope te rijden of  de renners zijn toch op en op gezond” zijn geen excuus om de spelregels aan de laars te lappen.

Sport kent heel veel facetten maar dankt haar bestaan aan spelregels die door eenieder moeten worden geerbiedigd. Dus ook door Lance Armstrong.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 • Diederdick

  =overschrijden

  Verder duidelijk, kan me verbazen over de pogingen het dopinggebruik recht te praten. Wat niet wegneemt dat ook Armstrong nooit op heterdaad is betrapt maar op basis van allerlei verhalen achteraf.

  • http://profile.yahoo.com/M7OC7OGNV4HLK4P2SYLHFDZSSE Apex

   Wil dan echt niemand de feiten onder ogen zien?
   Hij is wel betrapt. Meerdere keren.

   International cycling authorities helped Lance Armstrong cover up a positive test for the banned drug EPO in 2001, arranging a meeting between Armstrong and the director of a Swiss anti-doping lab to ensure that the result never became public.
   Hiervoor heeft Armstrong 100.000 $ aan de UCI betaald.

   In 1999 is hij ook positief getest op corticosteroïden. Maar met geantidateerde valse verklaringen van het gebruik van een overigens niet bestaande, zalf is hij ook hier gemakkelijk weggekomen.
   “Na de eerste etappe waren in de urine van Armstrong sporen van corticosteroïden, van het middel triamcinolon acitonide, aangetroffen. De reactie van Armstrong tijdens een persconferentie op 21 juli was woest. Hij beschuldigde de Franse persmuskieten van riooljournalistiek: “Zo meneer Le Monde, ben ik in uw ogen nu een leugenaar of een gedrogeerde?” Armstrong had een medisch attest voor een zalf tegen zadelpijn. Die zalf bestond helemaal niet en het attest was een vals, geantedateerd document.”

   Dat Armstrong op die persconferentie een geharde leugenaar, een grote toneelspeler en een onbeschaamde fraudeur bleek te zijn, is achteraf een feit.

   • Diederdick

    Akkoord, Als dat van 2001 en EPO waar en gedocumenteerd is dan zullen, naast Armstrong, er nog wel meer koppen gaan rollen, hoop ik?
    Las net het verhaal van de zalf in Ephimenco’s column in Trouw.

    Ik wist dit allemaal niet maar het is niet fraai dat slechts achteraf iemand kan worden aangepakt voor jarenlang dopinggebruik.
    Net als dat de media Holleeder hebben geromantiseerd is deze wielrenner door de media op een podium gehesen wat hij niet verdient.

    • http://profile.yahoo.com/M7OC7OGNV4HLK4P2SYLHFDZSSE Apex

     Inderdaad het is allemaal niet fraai.
     Hopen dat er nu eens schoon schip gemaakt kan worden.

 • WimB

  Volgens mij gaat het er bij deze columns niet zozeer om dat het gebruik van doping wordt goedgepraat. Het cruciale misverstand is dat Armstrong gelijk geplaatst wordt met een willekeurige knecht in het peloton die probeert z’n salaris op peil te houden of te krijgen met behulp van een pilletje of spuit. Het rapport toont echter duidelijk aan dat Armstrong de grote organisator was die een geraffineerd bedrog op poten zette en die mindere goden dwong om zijn spel mee te spelen. Dat vraagt om een andere beoordeling en dat hebben deze columnisten nagelaten. Bij Wagendorp weet ik overigens dat deze sport ook zijn passie is, bij de andere twee kreeg ik de indruk dat Armstrong vooral voorbij kwam als onderwerp. Ik heb geen andere recente publicaties van hen over wielrennen of doping kunnen ontdekken.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001397545231 Franklin Delano

  Bij eerste lezing zie ik al drie flinke taalfouten. Wat moet je met zo’n schrijver?