Morsi-adviseur: over 10 jaar is Israël weggevaagd

Essam al-Aryan is een van de leiders van een vleugel van de Moslim Broeders van Egypte en er wordt gezegd dat hij gezag heeft bij president Morsi. En hij ziet geen toekomst voor Israël.

Volgens hem is er over 10 jaar geen Israël meer. Er zal dan een land zijn gedomineerd door Palestijnen, waar ook Joden kunnen wonen, als ze afstammen van Joden die er vroeger ook woonden. En waar Druzen wonen.

De Joden die na 1948, het jaar dat de Staat Israël werd gesticht, naar het land kwamen, moeten terug naar de landen waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen.

De president heeft zich gehaast te verklaren dat Essam al-Aryan niet namens hem sprak en dat hij geen officiële raadgever is.

Bron(nen):   Ynetnews      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 • Diederdick

  Jep.

  Zo blij met die Arabische Lente, je ziet, leuke vredelievende clubjes als de Moslimbroederschap doen alleen maar goed.

  Soms denk ik dat, ondanks hun weerzinwekkende nederzettingenbeleid, Israël het niet gek heeft bekeken door steeds alert en met kracht te reageren op de provocaties die ze ondergaan.

  Ik voorzie binnen een paar jaar opnieuw (en onvermijdelijk) oorlog tussen Israël en haar buren waarbij echt schade wordt gedaan aan Egypte en andere landen. Denk namelijk niet dat Israël gemakkelijk te verslaan is.
  Of het Egyptische leger moet ingrijpen….

 • http://www.facebook.com/people/Likoed-Nederland/100001518248333 Likoed Nederland

  Ook deze uitspraak is vanuit Egypte zwaar bekritiseerd.
  Niet vanwege de gewenste vernietiging van Israel, dat is populair in Egypte.
  Nee, omdat de Egyptische Joden dan hun bezittingen terug zouden vragen die ze destijds moesten achterlaten. Dat zou miljarden kosten.

 • PaulusJ

  Nederzettingen weerzinwekkend?
  Wat vindt u dan van de meer dan 1 miljoen Joden die na WO2 verdreven/vermoord zijn uit alle Arabische en Moslimlanden. Met verplicht achterlating of in beslagname van alle bezittingen?
  Zouden zij en hun kinderen ergens mogen wonen wellicht?

  • Heldoppantoffels

   Eerlijk gezegd vind ik in het algemeen het gedrag van de Joden in het Midden oosten weerzinwekkend. Er zijn zovele voorbeelden van walgelijk gedrag tegen moslims. Daarbij zeg ik niet dat de moslims zich goed gedragen, in tegendeel. Wat mij betreft zijn zij beiden te ellendig om elkaar (en daarmee zichzelf) een goede toekomst te gunnen.

   Voor alle duidelijkheid, er zijn veel goede moslims en goed joden en ik heb niet de bedoeling om iedereen over 1 kam te scheren.

   Stukje geschiedenis, in heel Europa had men een enorme hekel aan joden en niet alleen in duitsland. Ik denk wel eens dat dit vast niet alleen is gekomen door voorbeeldig gedrag.