Bizar ongeval Raard verstoort kalme nieuwjaarsnacht

Een zwaar ongeval in het Friese dorp Raard, vlak bij Dokkum heeft de verder kalme nieuwjaarsnacht ingrijpend verstoord, meldt het ANP. Een 42-jarige vrouw reed in op een menigte die bij een vreugdevuur stond te kijken. Er zijn 17 gewonden gevallen, van wie er drie slecht aan toe zijn. Dat bevestigden de politie in Friesland en de gemeente Dongeradeel. Volgens de politie was er geen sprake van opzet of alcoholgebruik van de bestuurster.

Over de toedracht van het ongeluk kon nog niets worden gezegd. De groep waar de vrouw op inreed telde ongeveer 40 mensen. Ze stonden te kijken naar een nieuwjaarsvuur op de Tange. De automobiliste is door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor. Geruchten over dat er een of meerdere kinderen bij de vrouw in de auto zaten, kon de gemeente niet bevestigen.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  • Jannie Ooms

    Waarom zou je vermelden dat het een vrouw was die het ongeluk veroorzaakte? Vrouwen hebben als bevolkingsgroep toch al zo’n slechte naam als het om autorijden gaat. Dit bericht werkt discriminatie in de hand.