‘We willen dat de hele wereld haar echte naam kent. Mijn dochter heet Jyoti’

De vader van de studente die symbool is geworden voor de vrouwenonderdrukking in India treedt naar buiten.

Jyoti wilde arts worden. Ze was zijn enige dochter. De vader wil dat de wereld haar naam kent, zodat die naam zal klinken over heel de wereld.

‘Mijn dochter deed niets verkeerd. Zij stierf terwijl zij zichzelf beschermde. Ik ben trots op haar. Het openbaar maken van haar naam, kan moed schenken aan andere vrouwen die dergelijke aanvallen hebben overleefd.”

‘In het westen zal haar naam herinneringen oproepen aan de onmenselijkheid die hier in India heerst. In donkere hoeken van de Derde Wereld waar vrouwen machteloos zijn zal haar naam een waarschuwing zijn.  En voor hen die zich willen vergrijpen aan vrouwen zal het een waarschuwing zijn dat ze daarmee niet altijd weg zullen blijven komen. Jyoti zal een baken zijn voor vrouwen over de hele wereld’

Op de kleding van de zes verdachten van een groepsverkrachting  is het bloed aangetroffen van Jyoti. Dat hebben dna-testen uitgewezen, meldt de BBC.

De mannen worden aangeklaagd voor groepsverkrachting, ontvoering en moord. Hen hangt de doodstraf boven het hoofd. Vijf van hen moeten maandag voorkomen, de zesde verdachte is minderjarig. Zijn zaak wordt naar verwachting apart behandeld.

Bron(nen):   Daily Mirror      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  • http://www.facebook.com/peter.smokers Peter Smokers

    ‘Diskriminatie’ kent geen grenzen. Het is gewoon een lustmoord jezelf uitleven op een ander. Wanneer stopt het eens ? Snel, hoop ik.