HSL Fyra: nog geen 55% rijdt op tijd

Rampzalig, dat is de start van de vorige maand gelanceerde hogesnelheidslijn Fyra. Van alle treinen kwam 5,6% nooit aan en slechts iets meer dan de helft rijdt op tijd. Dat meldt het AD.

De lijn op de trajecten Amsterdam-Breda en Amsterdam-Brussel scoort vijfmaal slechter dan de binnenlandse treinverbindingen. Volgens Failra, een reizigerswebsite die de prestaties van Fyra bijhoudt, rijdt nog geen 55% van de Fyra’s op tijd en overschrijdt bijna één op elke vijf treinen de internationale vertragingsnorm van 15 minuten.

NS Hispeed zegt dat na een “turbulent begin de stiptheid gestaag verbetert”. Volgens een woordvoerster stijgt het aantal treinen dat op tijd rijdt. Vlak na lancering bedroeg dat percentage 50. Intussen is het opgelopen tot 75.

Reizigersorganisaties pleiten voor de herinvoering van de Beneluxtrein, de oude intercityverbinding tussen Antwerpen en Amsterdam.

Bron(nen):   AD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  • Jannie Ooms

    En dat allemaal omdat de NS zo nodig een design trein wilden hebben, die bij een Italiaans bedrijf moest worden gefabriceerd. Terwijl Frankrijk en Duitsland al uitstekende hogesnelheidtreinen hadden van resp. Franse en Duitse makelij. Maar nee hoor, de NS wilde iets bijzonders. Nou, dat hebben ze dan ook gekregen. De reizigers zijn de dupe.

  • Edward_II

    Ach, vergeleken met die O-wee-shitkaart vallen alle andere blamages in het niet.

  • Pietje_Precies

    duur grapje als 5.6% nooit aankomt. Waar blijven die dan, en waar halen ze zo gauw een nieuwe trein vandaan?