Advocaat: de dode grensrechter heeft het mede aan zichzelf te wijten

Opmerkelijk interview in Nieuwsuur met Geert-Iem Roos, de advocaat van een van de jongens die grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopten. Hij lokte het zelf uit. Hij porde hen met zijn vlag en dat had hij niet moeten doen

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 • http://twitter.com/rhk22463 Ron Kersten

  Nou moet deze advocaat zich eens hard gaan schamen, hoe durft hij dit als verweer te gebruiken. Als dit al waar zou zijn, dan geeft een por je toch nog niet het recht iemand te lynchen?
  Als iedere por op het sportveld de dood tot gevolg zou hebben dan is er na 1 weekend geen levend wezen meer te bekennen op de velden !

  • Genuine_Defector

   Van zo’n advocaat begrijp ik het wel. Dat is nou juist zijn beroep om dit soort onzin te verkondigen. Die man is wanhopig en komt vervolgens met dit soort idioterie aanzetten. Ik ben het er verder niet mee eens, hoor. Maar je kunt het de man moeilijk kwalijk nemen. Je moet toch wat, als advocaat.

   Erger is het dat we in Nederland bijzonder veel rechters hebben die gevoelig zijn voor dit soort onzin. Zie bijvoorbeeld recentelijk nog de idioot lage straffen voor bedreiging en mishandeling tijdens oud & nieuw. Die zijn vaak geïndoctrineerd met rare en achterhaalde ideeën dat we begrip voor de daders moeten hebben en dat ze een tweede kans verdienen. Kom op, zeg.

  • Jannie Ooms

   Dat zou wel een hoop rust geven…

 • RhodBerth

  Het probleem is niet zozeer wat de advocaat zei, maar de manier waarop de media het brengen.
  De advocaat zei duidelijk dat zo’n por en zo’n opmerking nooit het doodschoppen rechtvaardigen.
  En volgens mij mag een advocaat dit soort nuanceringen, dat N. zelf provoceerde, best aanbrengen. Of moet elke nuancering weg.

  Ik geloof best dat er wat is geprovoceerd, en N. zal zelf ook niet 100% onschuldig zijn als mens en als grensrechter. Prima. En dan nog steeds verdienen deze doodschoppers een zware straf, nadat alles afgewogen is. Want wat de advocaat zegt is waar, ook als je geprovoceerd wordt schop je iemand niet dood.

 • Bert Hilhorst

  Gebaseerd op verklaringen van de daders en wie gelooft dat gajes?.

 • Desperanto

  Die advocaat moet gewoon niet met z’n kop op TV verschijnen. De zaak is nog niet eens voor de rechter gebracht. Sinds wanneer doen we hier in Nederland pleidooien bij Nieuwsuur?
  We moeten af van die mediageile urenschrijvers die alleen hun eigen belang vertegenwoordigen.

 • Dead Silence

  Nou,dan is het dus ook begrijpelijk dat we de daders lynchen, want dat hebben ze ook zelf uitgelokt.

 • besserwessie

  Dit is heel normaal: advocaten/linkse politici/mainstream media draaien de werkeijkheid om.

  -slachtoffer is de dader.
  -dader is het slachtoffer.
  -gevolg is de oorzaak.

  Dit naar beste traditie van het Marxistisch/Leninistisch/Stalinistisch model.
  Het is zijn eigen schuld, had hij maar geen grensrechter moeten zijn in zijn vrije tijd. Hij had toch ook gewoon voor de buis met een zakje chips aan sport kunnen doen?