In Arizona begint een zwangerschap 2 weken vóór de conceptie

Samenleving
vrijdag, 13 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De nieuwste ontwikkeling van wat in de VS inmiddels ‘the War on Women’ heet, is zo bizar dat het een grap lijkt. In Arizona is de Women’s Health and Safety Act aangenomen; een wet die stelt dat zwangerschap voortaan twee weken voor de conceptie begint. Ja echt, in Arizona start de zwangerschap voortaan op de dag een vrouw niet meer menstrueert. Dit om zodoende de termijn voor abortus te verkorten, die in de VS 20 weken is, en daar is nu dus 2 weken van afgesnoept. Ook de mogelijkheden tot overtijdsbehandeling (tot 9 weken na conceptie) zijn verder teruggedrongen.
Het liefst zouden allerlei staten abortus vast maar helemaal verbieden, maar in het beroemde Roe vs Wade arrest uit 1973 deed het Hooggerechtshof de uitspraak dat het verbod op abortus ongrondwettelijk is.
Comédienne Sarah Silverman (foto) reageerde op meesterlijke wijze. Ze zette op haar website dat ze nog maar even snel een abortus laat doen –een quickie – voor het geval Roe vs Wade wordt teruggedraaid. Eentje om het af te leren, zogezegd.
Lees verder op overgangstergirls.nl