Opa vermoord door XTC in pudding

Samenleving
vrijdag, 07 november 2014 om 14:02
7261509
Samen met zijn nieuwe liefde wilde de 89-jarige Robert Paridaens uit het Vlaamse Pepingen zijn oude leven vol familieruzie achter zich laten. Maar daar stak zijn familie een stokje voor. Bang om de erfenis te verliezen, mengden ze een groot aantal XTC-pillen door zijn vanillepudding. Dat overleefde de oude man niet. Zijn schoonzoon, kleindochter en haar echtgenote zijn nu, na een jaar onderzoek, opgepakt.
Paridaens overleed al in november 2013, schrijft Het Laatste Nieuws. 'Hij moet gestorven zijn in zijn slaap want we vonden hem dood in bed. Vreemd. Hij was nog kwiek. Maar hoe gaat dat met oude mensen', klonk het in de familie, die zo wist het hele dorp al tijden achter de erfenis aan zat.
En toen er een nieuwe dame in het leven van de oude man kwam, waren ze bang dat zij roet in het eten zou gooien. Na een zoveelste ruzie riep Robert dat hij er samen met zijn liefde vandoor zou gaan en dat de drie 'geldwolven' niks zouden erven.
Op 4 november vorig jaar had het duistere drietal er genoeg van. Ze tikten een aantal xtc-pillen op de kop, mengden ze door de pudding en Robert, die zijn bord helemaal leeg at, viel direct dood neer.
Het Openbaar Ministerie rook onraad, vanwege eerdere bedreigingen en startte een onderzoek. Uit het toxicologisch rapport bleek dat de man is vergiftigd. Twee van de drie verdachten zouden al gedeeltelijk hebben bekend.