Wat je leert als je 7 dagen het Russische nieuws volgt

Samenleving
woensdag, 19 november 2014 om 17:37
welingelichtekringen header 1
Investeerder en opiniemaker Vitaliy Katsenelson verruilde in 1991 het Russische Moermansk voor de Verenigde Staten. Net als veel westerlingen begrijpt hij maar weinig van de niet aflatende trouw van de Russen aan Poetin. Daarom besloot hij 7 dagen lang alleen maar Russische media te volgen. Dit is wat hij leerde: Daarnaast gaat elk nieuwsprogramma een vijfde van de tijd over de grootsheid van Poetin. Er wordt een beeld geschetst van een hardwerkende president die echt om zijn volk geeft. En Poetin is een geweldige spreker van het kaliber van JFK of Reagan, schrijft Katenelson. 'Hij geeft geen speech, hij praat. Zijn teksten zijn toegankelijk en vol anekdotes'. Lang geholpen door stijgende olieprijzen bleven de Russen tot nu toe in hem geloven. Maar een recessie dreigt voor Rusland. De olieprijzen zakken, de roebel wordt steeds zwakker en de westerse sancties worden gevoeld. Mogelijk is een economische crisis de snelste manier om de Russen in te laten zien dat Poetin niet zo'n held is als ze denken.
  • Als Rusland de Krim niet zou opeisen, dan zou de nieuwe onwettige regering de Russische marine het land uitzetten en zou de Amerikaanse marine de havens en legerbases van de Krim bezetten.
  • Er zijn geen Russische troepen in de Oekraïne en die zijn er ook nooit geweest.
  • De MH17 is niet uit de lucht gehaald door Rusland of door separatisten, maar door de Oekraïne of door een vliegtuig van de NAVO. De VS hebben daar satellietbeelden van, maar die houden ze geheim.
  • De VS hebben de Oekraïne gedestabiliseerd en daar 5 miljard dollar voor uitgetrokken. Als bewijs werd een video getoond van senator John McCain, die een speech houdt voor een groep demonstranten in Kiev.
  • Oekraïne is een bananenrepubliek, enorm corrupt en overspoeld met neo-nazi's en Ruslandhaters.
  • Tot de kandidaten voor de Oekraïense verkiezingen behoorden Darth Vader (serieus) en een homo ex-prostituee, die zegt een arbeider te zijn, maar in een miljoenenvilla woont.
Bron(nen): Business Insider