6 tips om een slapeloze nacht te voorkomen

Samenleving
donderdag, 14 mei 2015 om 18:46
welingelichtekringen header 1
Hoewel de meeste van ons weten dat ze zich veel beter voelen na een goede nachtrust, is het elke avond toch weer verleidelijk om op stap te gaan met vrienden of om nog één aflevering te kijken van je favoriete tv-show. Volgens drievoudig gouden medaille winnares Kerri Walsh Kennings is het belangrijk om van slaap je prioriteit te maken; ze heeft zes tips tegen slapeloze nachten.
  1. Maak een schema en jou je eraan
    Bij Kennings thuis gaan de elektrische apparaten elke avond uit om 21:00 en de lichten om 21:30, omdat ze alweer om 05:15 op staan. Dit klinkt misschien een beetje militant, maar het brengt wel regelmaat aan in je leven.
  2. Zoek een routine om te ontspannen
    Voordat je gaat slapen is het belangrijk om eerst tot rust te komen. Zo kan je bijvoorbeeld een warme douche nemen, je comfortabele warme pyjama alvast aantrekken of een kopje thee drinken voor je naar bed gaat.
  3. Ga niet stressen van onvoldoende slaap
    Het gaat sowieso wel gebeuren, iedereen heeft wel nachten dat ze niet in slaap komen en uren liggen te malen in gedachten. Op dagen dat je weinig hebt geslapen, wordt het aangeraden om dit in te halen met een korte powernap van 10 tot 20 minuten.
  4. Probeer te sporten
    Zorg voor voldoende fysieke beweging tijdens de dag en je gaat gegarandeerd beter slapen omdat je lichaam ook vermoeid is. Sommige mensen die laat op de avond trainen en daarna nog uitgebreid gaan eten hebben ook moeite met in slaap komen, dit komt doordat hun lichaam dan nog bezig is met het verwerken van het eten.
  5. Maak een slaaptempel van je slaapkamer
    Zorg ervoor dat je op de juiste matras ligt en dat je bed groot genoeg is. Er bestaat ook nog een verschil tussen de kwantiteit en de kwaliteit van de slaap.
  6. Focus op het goede gevoel na een uitgeruste nacht
    Na een goede nacht is je stemming meestal beter en heb je meer geduld met je medemens. Door je aandacht te richten op dit goede gevoel, is het makkelijker om je aan het strikte slaapschema te houden.
Bron(nen): Greatist