Drieling geboren: twee zijn Siamese tweeling

Samenleving
door anp
dinsdag, 19 mei 2015 om 5:12
drieling geboren twee zijn siamese tweeling1432005619
In de Amerikaanse staat Texas is een wel heel bijzonder stel baby's geboren. Een vrouw beviel van een eeneiige drieling van wie twee kinderen ook nog eens een Siamese tweeling zijn. De kans dat dat gebeurt, is volgens artsen één op de vijftig miljoen.
De drie meisjes kwamen zaterdag ter wereld in het ziekenhuis in het plaatsje Corpus Christi. Ondanks dat twee baby's aan elkaar vastzitten bij hun bekken, maken ze het goed.
Sylvia Hernandez en haar man Roel Torrez zijn dolblij met de geboorte van Catalina Montserrat en haar Siamese tweelingzusjes Ximena Jackeline and Scarlett Juliet. ,,God heeft ons uitgekozen om voor deze baby's te zorgen. Het is een wonder dat hij ze aan ons heeft gegeven", zegt Torrez in een verklaring van het Corpus Christi Medisch Centrum.
Het is de bedoeling dat de Siamese tweeling in het komende jaar wordt gescheiden. Maar als dat niet lukt, vindt hun vader dat ook niet erg, schrijven Amerikaanse media. ,,Het maakt ons niet uit, want dit is wat God ons heeft gebracht en ze zijn onze kleine wondertjes."