Clinton en Sanders spelen op de man in debat

Samenleving
door anp
vrijdag, 05 februari 2016 om 6:20
clinton en sanders spelen op de man in debat1454650629
De Democratische presidentskandidaten Hillary Clinton en Bernie Sanders hebben in hun eerste onderlinge debat persoonlijke kritiek op elkaar geuit. Sanders trok Clintons onafhankelijkheid in twijfel door erop te wijzen dat haar campagne geld heeft aangenomen van financiële instellingen en zij zich een vergoeding voor een toespraak heeft laten betalen door zakenbank Goldman Sachs.
Clinton zei daarop boos dat ze nooit haar mening of haar stem voor een donatie heeft gewijzigd en dat Sanders met zijn opmerkingen ,,een doortrapte hetze'' tegen haar voert. Op haar beurt trok Clinton de geloofwaardigheid van de linkse senator in twijfel. Zo noemde ze zijn plannen voor gratis hoger onderwijs te duur om realistisch te zijn. ,,Ik krijg dingen voor elkaar'', aldus Clinton. ,,Ik doe geen beloftes waar ik mij niet aan kan houden.''
De twee kandidaten voerden hun debat in de plaats Durham in de staat New Hampshire, waar dinsdag weer voorverkiezingen zijn in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november. Clinton ligt landelijk voor, maar volgens peilingen heeft Sanders voor het kleine New Hampshire de beste kaarten.