Woordvoerder Wilders ten onder aan drank en drugs

Samenleving
door anp
donderdag, 18 februari 2016 om 16:18
limburgse pvver bekent financiele misstappen1455809770
De begin februari opgestapte fractievoorzitter van de PVV in Limburg en Statenlid Michael Heemels heeft 'financiële misstappen' binnen de fractie bekend. Dat laat hij donderdag in een persverklaring via zijn advocaat weten. Heemels was ook persvoorlichter van PVV-voorman Geert Wilders. Die functie heeft hij donderdag neergelegd.
,,Deze misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drugs- en drankgebruik. Dit gebruik is in belangrijke mate toegenomen ter verwerking van stress en werkdruk", aldus de verklaring. Hij benadrukt dat hij dit niet als excuus aanvoert, maar ,,louter als verklaring voor zijn irrationeel handelen". Heemels heeft intussen professionele hulp gezocht voor zijn drugs- en drankprobleem.
De Limburger kwam in opspraak nadat NRC Handelsblad had bericht over hoge bedragen die hij zou hebben overgeboekt naar fractiemedewerker Daryl Pfoster. Volgens Heemels ging het om gewone salarisbetalingen, maar Pfoster verklaarde dat hij de bedragen nooit heeft ontvangen.
Integriteit
Op 4 februari stapte Heemels op met als reden dat er binnen de fractie getwijfeld werd aan zijn integriteit en functioneren. Op zijn verzoek startte een onderzoek naar de financiële malversaties. Heemels verwachtte toen nog dat het onderzoek hem zal vrijwaren van de aan hem gerichte beschuldigingen.
In de verklaring die hij donderdag gaf zegt de PVV'er dat hem er alles aan is gelegen de financiële misstappen in goed overleg en op een kort mogelijk termijn te vereffenen. Het is nooit zijn bedoeling geweest de PVV in diskrediet te brengen, zegt hij.