Defensie onderzoekt klacht: was Henk Kamp corrupt?

Samenleving
door anp
zaterdag, 17 juni 2017 om 8:29
welingelichtekringen header 1
Het ministerie van Defensie onderzoekt een klacht van twee ex-medewerkers over minister Henk Kamp (Economische Zaken) toen die nog minister van Defensie was. De ontslagen medewerkers stellen dat Kamp destijds giften heeft aangenomen van auto-importeur Pon en dat hij heeft geaccepteerd dat het bedrijf hem voorrang heeft verleend.
Defensie bevestigde zaterdag berichtgeving hierover door de Telegraaf. Het onderzoek begint zo spoedig mogelijk. Defensie schakelt daarvoor een deskundige van buiten in, ex-topambtenaar Roel Bekker. Hij zal adviseren over het afdoen van de klacht.
Kamp noemde het onlangs ,,stom´´ dat hij destijds zijn privéauto door Pon heeft laten keuren. Hij hoeft van de rechtbank in Rotterdam in ieder geval niet te getuigen in het corruptieproces rond de aankopen van dienstauto's voor de overheid. De rechtbank wees vrijdag een verzoek van de raadslieden van zes verdachte defensie- en politieambtenaren af. Zij wilden Kamp ondervragen over gunsten, kortingen of diensten die hij zou hebben ontvangen.