Baudet maakt grote blunder over Afghanistan

Samenleving
door anp
dinsdag, 02 januari 2018 om 18:24
baudet tekst bij uruzgan anders bedoeld1515000727
Thierry Baudet is pijnlijk de fout in gegaan met een filmpje op zijn Instagram-account. De voorman van Forum voor Democratie postte een video waarin hij zijn respect uitspreekt voor de Nederlandse militairen in Uruzgan, maar daar zitten onze soldaten al sinds 2010 niet meer. Dat was hem kennelijk ontgaan
Baudet gaf zijn korte video vanuit een vliegtuig boven de Afghaanse provincie Uruzgan de begeleidende tekst: ,,Zoveel respect voor onze militairen hier!''. De Nederlandse missie in Uruzgan is echter al jaren geleden geëindigd. De FvD-leider kreeg daarom hoon over zich heen op sociale media.
,,Heel pijnlijk dit. In de Kamer had Baudet zoveel respect voor onze militairen dat hij de debatten oversloeg en ongezien tegen de verlenging van de huidige Afghanistan missie stemde'', aldus bijvoorbeeld D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma op Twitter.
Hier
Maar Baudet zegt dat hij niet zozeer 'hier' in Uruzgan bedoelde, als wel Afghanistan in zijn geheel, waar nog wel Nederlandse militairen aan een NAVO-opbouwmissie deelnemen. Hij wijst erop dat hij maar een korte tekst kwijt kon en achteraf het woord 'hier' misschien had moeten weglaten.
,,Dit was het gevoel dat ik had toen ik eroverheen vloog'', aldus Baudet over zijn tekst. Hij herhaalt dat hij ,,heel veel respect'' heeft voor de militairen die waar dan ook in Afghanistan zitten en zaten en er hebben gevochten.