Rechter doet uitspraak in moordzaak Everink

Samenleving
door anp
dinsdag, 23 januari 2018 om 4:12
rechter doet uitspraak in moordzaak everink1516678567
Voormalig tenniscoach Mark de J. hoort dinsdag of de rechtbank hem schuldig acht aan de dood van zakenman Koen Everink. Tegen de voormalig trainer van tennisser Robin Haase is achttien jaar cel geëist. De J. heeft zelf altijd volgehouden dat hij zijn vriend en gokmaatje Everink niets heeft aangedaan.
Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die 's ochtends haar vader vond.
De J. was de fatale avond bij Everink thuis. Nadat hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de 42-jarige zakenman vervolgens hebben vermoord. Dat scenario is volgens de tenniscoach niet voldoende onderzocht.
Het Openbaar Ministerie gelooft niets van het verhaal van De J. Hij had ruim 80.000 euro gokschuld bij Everink, hij was de laatste die de zakenman heeft gezien en hij heeft verscheidene keren gelogen en zijn verklaringen aangepast.
Volgens het OM was De J. al maanden bezig met plannen om de zakenman te doden.