400 kilo coke in Russische ambassade

Samenleving
door anp
donderdag, 22 februari 2018 om 22:28
grote drugsvondst in russische ambassade1519335852
In de Russische ambassade in Buenos Aires is bijna 400 kilo cocaïne aangetroffen. De drugsvondst werd al meer dan een jaar geleden gedaan, maar is onder de pet gehouden in verband met het onderzoek. Dat hebben de Argentijnse autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Minister van Veiligheid Patricia Bullrich vertelde dat in verband met de zaak vijf mensen zijn gearresteerd, van wie drie in Rusland.
Eind 2016 ontdekte ambassadepersoneel dat in een van de panden van de diplomatieke vertegenwoordiging 389 kilo coke was verstopt. Het spul zat in twaalf koffers, die als diplomatieke bagage naar Rusland zouden gaan. De Argentijnse politie werd ingelicht en die besloot in samenwerking met collega's in Rusland de cocaïne te vervangen door meel en de lading te volgen met gps-apparatuur.
Nu, veertien maanden later, is de operatie afgerond. Bullrich zei dat in haar land een Russische functionaris en een Argentijnse politieman zijn aangehouden. Een zesde verdachte is nog voortvluchtig. Hij verblijft vermoedelijk in Duitsland.