1 op de 5 studenten denkt wel eens aan zelfmoord

Samenleving
door Admin
zaterdag, 07 april 2018 om 7:13
hh 71255534
De helft van de studenten kampt met angst en depressie, een op de vijf zou actief nadenken over over suïcide.Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar studieklimaat en psychische gezondheid dat vandaag verschijnt. Trouw las het al. Bijna twintig procent van de studenten denkt weleens serieus na over suïcide. "Deze risicogroep denkt actief na over het uitvoeren van suïcide, wat illustreert hoe serieus hun klachten zijn", zegt Jolien Dopmeijer die het onderzoek leidt tegen . "Ze zijn echt al een stap verder dan enkel denken aan suïcide, iets dat bij somberheid en depressie kan horen".
De bevindingen van Dopmeijer sluiten aan bij eerder onderzoek, waaruit bleek dat de studerenden meer gezondheidsklachten hebben dan niet-studerenden.
Ook drinken studenten onverantwoord veel. Meer dan 85 procent van de studenten drinkt per week meer dan vijftien glazen alcohol. "Veel studenten doen aan binge drinken: vijf, zes glazen per gelegenheid. Je hoort weleens: 'Ach, het zijn studenten, dat hoort erbij.' Volgens de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn deze hoeveelheden risicovol, zeker als je bedenkt dat hersenen van jongeren nog tot hun 23ste volop in ontwikkeling zijn."
Bron(nen): Trouw