Politie wist al15 jaar dat Jos Brech pedofiel was

Samenleving
vrijdag, 24 augustus 2018 om 5:14
schermafbeelding 2018 08 24 om 051310
De politie heeft de Limburgse scouting al in 2002 gewaarschuwd voor het zedenverleden van Jos Brech, nu hoofdverdachte van de moord op Nicky Verstappen in 1998. Brech was, vond de politie, een gevaar voor kinderen bij de scouting en moest daar weg. Het sprak Frank Peters (63), destijds politierechercheur en al 57 jaar lid van de scouting in Heerlen. ,,Dit is een man die je niet bij de scouting moet willen hebben’’, kreeg Peters in 2002 te horen van een lid van het second opinionteam van de politie, dat de zaak Verstappen opnieuw bekeek.
Frank vroeg aan Brech wat daarvan waar was. Brech bekende meteen dat hij op jongens viel en dat hij dat hij in het verleden een zedendelict had begaan. Peters: ,,Hij vertelde dat hij aan het fietsen was met zijn fotocamera en twee jongens passeerde. Bij het fotograferen was hij ‘te ver gegaan’, zei hij. Ik weet niet wat hij daar precies mee bedoelde.’’ Hij zei ook dat hij viel op jongens tussen de 10 en 14. Brech werd uit de scouting gezet.
Uit dit relaas blijkt dat de politie al 15 jaar had kunnen weten dat Brech verdacht was voor de dood van Nicky Verstappen.
Bron(nen): AD